I vinter var det en historie fra det engelske kongehuset som fikk hele verden til å steile i forakt. Prins Andrews vennskap med avdøde Jeffrey Epstein fikk igjen nytt lys på seg. Epstein, bedre kjent som den pedofile finansmannen som drev med utstrakt menneskehandel hadde mange kjente venner, men få av de har fått en oppmerksomhet fra media slik som prins Andrew. Mediepresset medførte han mistet kongelige oppgaver og forretningsforbindelser sa opp samarbeidet med ham.

En annen person som hadde et mye tettere vennskap, og i tillegg et forretningssamarbeid med Epstein, ja det er Bill Gates, men du vil ikke finne en endeløs rekke artikler om det. Gates er å regne som en hellig ku for norsk media, og den eneste kritikken  du vil finne i norske aviser er muligens om noe selv hans støttespillere kaller høyest uetisk. Hvordan Gates flytter penger rundt på sofistikerte måter så han slipper  å betale skatt, noe han lett avfeier med at “systemet er nå engang sånn”.

Sophie Harman ved Queen Mary universitetet i London, sier det er bemerkelsesverdig at en så stor aktør innen global helse kommer under så lite kritikk utenfor akademisk kretser.

 

 

 

 

 

En bølle tar form

Når man leser overskrifter som “Bill Gates vil utrydde malaria”, eller “Bill Gates gir bort milliardformuen”, vil de fleste tro han er et slags utopisk idealmenneske fra en annen dimensjon. En rollemodell som skal redde verden for oss alle. Kanskje er det vanskelig å forestille seg at denne mannen med det myke smilet kan være noe annet enn en godartet helgen, men de som har jobbet sammen med Gates har en annen historie å fortelle.

De kjenner ham knapt igjen fra bildet som blir servert gjennom media. Historier fra folk som jobbet sammen med Gates på på slutten av 80-tallet og ut gjennom 90-tallet, viser at Gates var en bølle som var kjent for å gi sine ansatte offentlige overhalinger, og samtidig var svært sarkastisk mot sine konkurrenter.

I følge historiene kjørte han ofte rundt på Microsofts parkeringsplasser i helgene for å se hvilke ansatte som jobbet overtid.

Hans forretningspartner, Paul Allen, skriver i sine memoarer at Gates så ut til å trives med konflikt, og at han forsøkte å ta over Allens eierandeler i selskapet når han lå syk med lymfekreft.

Joel Spolsky, som hadde ansvaret for  Excel-produktlinjen hos Microsoft på 1990-tallet, forteller om sitt første møte med Gates. Spolsky sier han hadde med en person som undersøkte hvor mange ganger Gates brukte f-ordet, da det var noe han var kjent for. Han skriver på sin blogg at Gates kun brukte ordet 4 ganger, og det ble etterpå fleipet med at det måtte “være det laveste tall i historien.”

 

https://youtu.be/-tNK6PPuGCE

 

Bill Gates og Jeffery Epsteins vennskap 

I sitt beskjedne hus hvor Gates kanskje vil være nå og da under en lockdown, ble i 2014 en av hans ansatte arrestert. Det går forskjellige rykter rundt hva som der skjedde, men det endte med at personen ble arrestert med over 6000 overgrepsbilder av barn som ble seksuelt misbrukt.

Gates burde være vant til å omgås pedofile, for når denne arrestasjonen skjedde i hans hus, hadde han hatt et 4 år langt vennskap med Jeffery Epstein, som det var allment kjent var en dømt pedofil menneskehandler.

I 2005 begynte politiet i Florida å undersøke Epstein etter at en mor anmeldte ham for å voldta hennes 14 år gamle datter. Han erklærte seg skyldig og ble i 2008 dømt til fengsel i 13 måneder for det, samt for å ha anskaffet seg en mindreårig jente for prostitusjon til sine rike venner.

Straffen var blitt forhandlet frem med de føderale anklagemyndighetene som fant 36 ofre i en alder ned til 14 år som Epstein hadde seksuelt misbrukt. Saken fikk stor medieoppmerksomhet og det ble allment kjent han var en pedofil overgriper, og ikke minst hallik som drev med utstrakt menneskehandel av mindreårige.

At Bill Gates ikke viste om det når han i 2011 begynte å treffe Epstein, er usannsynlig.

Gates besøkte Epsteins hus på Manhattan flere ganger, noe som er dokumentert gjennom bilder, e-post og andre dokumenter. 

Første gangen han besøkte Epstein var det og en tidligere miss Sverige der, med sin 15 år gamle datter. Dagen etter skrev Gates en mail til noen kolleger hvor han roste Epsteins sjarm og intelligens, og han forteller der at “En veldig attraktiv svensk kvinne og hennes datter kom innom og jeg endte med å bli der til ganske sent.”

“Hans livsstil er svært annerledes og spennende, men den vil ikke passe meg”, skrev Gates i samme mail, noe som en talsmann for hans stiftelse hevdet var en referanse til “den unike dekoren i Epsteins hus.”

Hvem vet, kanskje var det hva Gates mente, for Epsteins hus  hadde helt klart en unik dekor. Det var fylt med bilder av lettkledde unge jenter, og fra en lampe i taket hang det en “kvinnelig dukke i naturlig størrelse”, som da høres ut til å være en oppblåsbar variant. Møbler i leopard mønster, nakenbilde av en kvinne som røyka opium, statuer av nakne kvinner i enorme størrelser, massasje bord med sexleketøy, og en bakgård som var skjermet med piggtråd og vakttårn.

Når Epstein ble arrestert igjen i 2019, fant politiet tusenvis av nakenbilder av jenter i hans hus, hvorav mange var av mindreårige.

I New York Times sin avslørende artikkel kan vi og lese om hvordan de to diskuterte å starte et veldedighetsfond sammen – noe som potensielt kunne ha generert enorme inntekter for Epstein.

Senere samme år reiste ansatte fra Gates Foundation til Epsteins hus for å diskutere forskjellige samarbeidsavtaler. Epstein fortalte da at hvis de søkte opp navnet hans på internett ville mange mange stygge historier komme opp, men det han hadde gjort var ikke verre enn å “stjele en bagel.”

Epstein ga altså i 2011 beskjed til representantene for Gates Foundation om hans kriminelle oppførsel, men forholdet mellom Epstein og Gates og ikke minst stiftelsen fortsatte i mange år etter det.

Noen av de ansatte ved Gates Foundation sa de hadde vært uvitende om Epsteins kriminelle bakgrunn, og de var sjokkerte over å få vite at stiftelsen jobbet med en sexforbryter. De bekymret seg for at det alvorlig kunne skade stiftelsens omdømme.

Men deres vennskap og profesjonelle samarbeid fortsatte, og i mars 2013 fløy Gates med Epsteins Lolita-express, et fly som blir beskrevet nærmest som et bordell hvor orgier og overgrep jevnlig skjedde. De møttes til middager steder som New York, hvor de utvekslet ideer om felles samarbeid. Det medførte Gates donerte 2 millioner dollar til et universitet, etter instruksjoner fra Epstein.

Avisen the New Yorker har en glimrende artikkel om saken, hvor det kommer frem at en agent for Gates, etter beskjed fra Gates selv, forlangte det skulle skje anonymt så han ikke ble forbundet med Epstein. Dette ble dokumentert av the New Yorker gjennom blant annet e-mail avisen hadde tilgang til.

 

The New Yorker. E-post fra Bill Gates sin agent

Senere ble det et litt mer kjølig forhold mellom Gates og Epstein, men ansatte fra Gates Foundation holdt kontakten med Epstein frem til 2017.

Få dager før Epstein angivelig hengte seg, forandret  han sitt testamente og gjorde Gates sin vitenskapsrådgiver til en alternativ eksekutør for hans dødsbo, i tilfelle de andre ikke kunne.

 

 

Hvordan avsløre en løgner

Gates benekter han viste om Epsteins kriminelle bakgrunn. Det er usannsynlig da Epstein selv ga beskjed om det til representanter for Gates sin stiftelse.

Ser man på dette intervjuet blir det og ganske åpenbart at Gates lyver, da han raskt  går over til å snakke om sitt såkalte filantropiske arbeid når han blir konfrontert om sitt vennskap med Epstein. Ser man på Gates kroppsspråk i intervjuet,  viser en studie fra universitetet i Michigan at de som lyver er mer sannsynlig å gestikulere med begge hendene enn de som forteller sannheten.

Vitenskapen viser og at når folk er nervøse, medfører svingninger i nervesystemet at de får kløe eller kriblinger i kroppen. Dette blir bekreftet av forskning  som viser at folk har en tendens til å for eksempel leke med håret sitt når de er uærlige, noe Gates gjør gjentatte ganger i intervjuet.

En talsperson for Bill Gates nektet å svare på spørsmål fra the New York Times om hvor mange ganger han hadde vært på besøk hos Epstein, og Gates selv sier han verken hadde et personlig vennskap eller profesjonelt samarbeid med Epstein.

Dette er mannen som nå kontrollerer debatten om de viktigste spørsmål verden noensinne  har stått ovenfor.

Jeg hadde følt meg tryggere med prins Andrew ved roret.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •